16 lipca 2016

Kasza manna, orzechy włoskie i porzeczki.



Za oknem pochmurno, ale na talerzu słonecznie. Takie poranki lubię najbardziej, kiedy jest czas na spokojne celebrowanie śniadania. To najważniejszy posiłek dnia, dlatego starajmy się, aby każdy dzień taki był. 
 Składniki (na jeden talerz)
- 3 łyżki kaszy manny
- 2 szklanki mleka ( może użyć roślinnego)
- 1 łyżka miodu naturalnego
- garść orzechów włoskich
- owoce (użyłam czerwonej i czarnej porzeczki)
Przygotowanie: Do gotującego się mleka dodajemy kaszę manną. Gotujemy i mieszamy przez ok. 5 minut tak by nie powstały grudki z kaszy. Pod koniec gotowania dodajemy miód. Przekładamy na talerz, dodajemy posiekane orzechy oraz porzeczki. Śniadanie gotowe!
Dobrej Niedzieli Kochani. 

Print Friendly Version of this pageWydrukuj przepis
Podziel się: / / /

Przeczytaj również

0 komentarze: