21 maja 2017

Zdrowe pasty na śniadanie.

Obudziłam się dziś z myślą o dobrym i zdrowym śniadaniu. Niedziela to taki czas kiedy mogę na spokojnie pomyśleć i przygotować wyjątkowy posiłek. Opierając się na kilku składnikach stworzyłam pasty. Oczywiście można je modyfikować, w zależności od posiadanych składników i upodobań. Jedno jest niezmienne, a mianowicie twaróg. O recepturze przeczytajcie poniżej!

Pasta I
- pół kostki twarogu np. półtłustego
- kilka listków świeżej mięty
- 2 - 3 małe ząbki czosnku
- olej roślinny
- sól i pieprz biały do smaku

Pasta II
 - pół kostki twarogu np. półtłustego
- pół puszki tuńczyka w sosie własnym
- olej roślinny
- bazylia świeża, ale można użyć też suszonej
- papryka słodka
- sól i pieprz biały do smaku

Sposób wykonania: Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania jednolitej pasty. Można je podawać z warzywami, które w danym momencie posiadamy. U mnie pojawiły się rzodkiewki, ale mogą być pomidory, ogórki czy inne warzywa.
Życzę smacznego i spokojnego dnia!

Print Friendly Version of this pageWydrukuj przepis
Podziel się: / / /

Przeczytaj również

0 komentarze: